Om meg

Hei, jeg heter Tonje Ellingsen. Jeg laget denne nettsiden for jeg holder på å lage meg en bedrift om min interesse for baking. Jeg skal fortelle historien min her, hvorfor jeg vil starte egen bedrift. 


I mars 2015 skulle hele klassen min finne seg neste års skolegang, jeg hadde drømmen klar, jeg hadde min interesse klar, jeg ville gå kokkeskole. jeg søkte på resturante og matfag på 1 valg, jeg hadde helse og oppvekst som nr 2 valg nr 3 var idrettsfag, men der var ikke karakterene gode nok til det.

men jeg kom inn på resturante og matfag som jeg ønsket. Jeg fikk svar i juli. jeg ble glad for det å var klar til å fylle drømmen. 

jeg startet på videregående skole i august og var klar til å lære meg alt en kokk skal kunne. 


jeg fullførte 1 året på videregående skole, neste valg var hvilken 12 valg skal jeg velge, jeg kunne bli en slakter, konditor, jobbe i sjømatnæring osv. men jeg valgte kokk og servitør. jeg var fast bestemt at jeg skulle klare og komme meg til drømmen. men der ble det mye jobb å fullføre. 

når vi kom til mars 2017 var det å finne en lærlingeplass. letter sagt enn gjort. jeg skulle få hjelp til det fra Narvik men det var som de hadde glemt meg helt og holden.  jeg fikk en alternativ skoleplass for de som ikke hadde fått eller funnet lærlingeplass. jeg gikk der i en uke så fikk jeg ett  alternativ skole som vg3 elev, der fikk jeg være på ett kantinekjøkken med de fineste personene. der var jeg i ett år. etter det fikk jeg jobb der og var ekstra vakt hvis noen var syke eller skulle bort, så ringte de meg for å få hjelp. 

etter det året jeg fullførte vg3 fikk jeg ta kompetansebrevet\bevis. jeg fikk MEGET GODT BESTÅTT det vil si 5 til 6 i karakter.  

Jeg jobbet ut hele 2018, etter det hadde jeg lyst til å studere igjen, da tok jeg helse og oppvekst, da startet kampen om å holde seg frisk. jeg kom inn som voksenopplæring. jeg fikk fullføre vg1 og søkte på vg2 helsefagarbeider. der startet det lille helvette med kroppen jeg ikke kjente igjen. jeg var mye hjemme, pga sykdom, jeg sleit med immunforsvaret mitt, det var ikke stabilt, men det ble ikke oppdaget før i 2021 at jeg var alvorlig syk. 

jeg fullførte halve året på vg2, jeg klarte ikke mer, jeg hadde praksis på ett sykehjem da var jeg veldig sliten etter en dag men jeg skulle fullføre denne praksisen. neida jeg klarte 3 uker. etter det sa kroppen min stopp. jeg sluttet på skolen julen 2020. jeg fikk hjelp fra Nav, jeg fikk jobb på en kiwi-butikk i Svolvær, da bodde jeg i Laukvik, der hadde jeg en kjæreste men det tok slutt i 2021, jeg klarte ikke mer. jeg var for syk til å være med han, så jeg pakket tingene mine å sa at jeg flytter ut jeg orker ikke mer, jeg sa hvorfor, han skjønte ikke at jeg var syk, hans tanker var det kun om seg selv. jeg er usynlig syk, ingen ser at jeg er syk det er kun en lege eller meg selv som ser det. 

våren 2021 ble jeg hasteinnlagt på Nordlandssykehuset for blodsykdom. de hadde funnet trombosytter i blodet mitt, jeg var der i 3 dager, det var prøver fra topp til tå. jeg fikk diagnosen der og måtte leve med den. noen tilfeller er den bare ett engangstilfelle men ikke for denne damen.... jeg må leve med den til jeg ikke er mer i denne verden. 

våren 2022 ble jeg endelig hørt på, jeg har slitt så med ryggen. jeg har vært til undersøkelse  i juni 2022, jeg var i MR- røntgen, jeg ville få svar inne 2 til 3 uker. har ikke noe men har fått en del svar på hva det kan være. jeg fikk svar når jeg fikk en innkalling fra Nordlandssykehuset i Bodø, jeg fikk beskjed at det er kun muskulært, jeg stusset litt på det siden jeg fikk positiv test på bekhterevs sykdom, men jeg orket ikke å si i mot at jeg kunne ha det. men når jeg snakket med fastlegen om det så sa han at jeg kan ha sykdommen men den kommer ikke fram på røntgen,  før jeg er i 30\40 årene. Jeg syns at det var litt dårlig svar å få, så jeg må knaske paracet og ligge å duppe i badekar i 10-20 år før at jeg kan få den sykdommen på papir, svart på hvit.


MIN EGEN BEDRIFT

helt siden jeg flyttet fra Lofoten å til den nye kjæresten min i Alsvåg. så har jeg tenkt, skal jeg starte for meg selv eller bare gå hjemme til det blir bongel i veggene ( har vært sykemeldt siden september 2021, det er snart to år siden. får ikke jobbe pga rygg og helsen min) nei sa jeg til meg selv du skal ikke sitte her å råtne bort, jeg skal starte for meg selv fant jeg ut. selv om ryggen og helsen min skriker stopp når det er vondt, så skal jeg holde på  selv. jeg vil hjelpe andre å bake til en bursdag, begravelse eller bare ett enkelt selskap. 

jeg skal lage kakebunner, bake brød og rundstykker til de som trenger det, som ikke får til å lage den selv. jeg er den personen som liker å hjelpe til en som ikke har tid eller kan bake.  

Tonjebaker